начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

Под наем-продават апартамента

Казуси за недвижими имоти

Под наем-продават апартамента

Мнениеот притеснена » 10 Фев 2006, 15:14

Моля, помогнете!
Наемател съм и договора ми за наем е от 1.05.2005г. за срок 1 год. Вчера хазяите ни шокираха с изявлението,че продават апартамента.
До сега сме били изрядни платци-с наема не сме закъснявали, сметките си плащаме редовно.
В договора ни има клауза, че апартамента не може да бъде продаван или прехвърлян за срока на договора, също че наемодателя е длъжен да осигури безпрепятственото ползване на имота, докато трае срока на договора.
Прекратяване-изтичане на срока; преди изтичане САМО ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ НА СТРАНИТЕ С 30 ДНЕВНО ПРЕДИЗВЕСТИЕ. Договорът се счита автоматично за прекратен без предизвестие само при неспазване на клаузите,договорени в него.
Въпросът ми е-имам ли право да си остана до края(т.е. 30.04.2006г.); имам бебе-3 мес.-длъжна ли съм да пускам желаещите да купуват в апартамента(точно в тези грипни времена) :? След като си плащам наем-това не е ли частна собственост? Изобщо-разяснете ми! Какво да правя? И всичко насред зима... :twisted: :twisted:
притеснена

Мнениеот naemodatel » 12 Фев 2006, 14:09

Spored men v dogovorat vi triabva da pishe - osven drugite uslovbija za prekratiavane - i ,,po jelanie na edna ot stranite s 1 mesichno predizvestie".Taka e vav vseki dogovor.Tova, koeto pishe vav vashija dog. e protivorechivo. i nejasno.,, САМО ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ НА СТРАНИТЕ С 30 ДНЕВНО ПРЕДИЗВЕСТИЕ".Spored men, taka kakto e napisano ,oznachava, che ako ne ste saglasna, niama da da si izlezete.
Az, na vashe miasto , niamashe da si izliaza, nito stiah da puskam v apartamenta si kupuvachi.Vashite naemodateli ste izchakat 4 meseza .

Az sasto sam naemodatel i iskah da si prodam apartamenta - no izchakah, dokato si izleze naemateliat mi, zasto smetnah, che vse pak imam niakakva ugiovorka s nego, dori i poglednato ot moralna gledna tochka.
naemodatel

Назад към Имотни казуси